• De zon in het glas: 3 wijn- en olijfolieproeverijen

    Het voorjaar is begonnen, de zon zit weer in het glas!
    Samen met onze vrienden van Olives & More organiseren we drie wijn- en olijfolieproeverijen in april, mei en juni.

    Proef, ruik en ontdek de wereld van lentewijnen onder leiding van En Deux’s sommelier Ramon Schipper. In drie avonden neemt hij je mee in onze mooiste vondsten. Van verfrissende Rieslings tot zomers rood. Laat je verrassen. Met iedere editie een mini-masterclass olijfolie proeven met Brian Boucher van Olives & More, én natuurlijk heel veel olijven.

    Lees verder De zon in het glas: 3 wijn- en olijfolieproeverijen
  • Welke wijn drink je waarbij?

    Het perfect combineren van je wijn met het gerecht dat je gaat eten is niet verplicht of noodzakelijk. Iedereen die iets anders beweert die liegt. Als je een lekker stukje vlees hebt gebakken, dan kan een willekeurige rode wijn uit de kast trekken een prima combinatie opleveren. Soms zelfs een geweldige combinatie. Maar door de wijn en het gerecht zorgvuldig te combineren, is het meer dan de som der delen. Niet alleen ga je dubbel genieten en gaat de wijn beter smaken, net als het eten. Het krijgt een diepere dimensie. En hoewel het klinkt als een hele opgave om dit voor elkaar te krijgen, is het niet zo moeilijk als je denkt. Er zijn maar een paar vuistregels die je in gedachten moet houden.

    Lees verder Welke wijn drink je waarbij?
  • Charlier & Fils

    Op een heerlijke nazomerdag in september 2019 waren wij op bezoek bij champagnemakers Charlier & Fils in Châtillon-sur-Marne. Een van de laatste wijnmakers die de traditie van opvoeding in “Foudres de Chêne”, de voor hen kenmerkende grote eikenhouten vaten, in stand houden. Tijdens de rondleiding vertelde Maxime Perrin, vijfde generatie wijnmaker binnen het familiebedrijf, over hun filosofie, stijl en geschiedenis.

    Continue Reading